Mekan aslında iç içe geçmiş bir kaç salondan oluşuyor ve her salonun ayrı bir dekoru var. Klasik restoran atmosferinden farklı, mağara yaşamını hatırlatan tematik salonda oturmanızı öneririm.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7EOnCtMGsrfvKNBgFpUvglhfifsylhze9jwFchb7Brbps981mAFiPjxYJqCyk1Vn2Ieb-A6K6u1dJtU_naG2hIXduJgEWUlRtioDZT8FlkWeF7SdnFEkqzAmwLz033LTksIKo-3fdD-w/s320/ani+restoran.jpg)
Ani'de soğuk mezeleri dolaptan seçmeniz mümkün, zengin menüde köfteden, mantıya, topikten karnıyarığa kadar pek çok tanıdık yer alıyor. Benim seçimim çoban salatası ve Uskumru yahnisi idi. Kılçığı ayıklanmış uskumru; soğan, karabiber ve az biraz baharlı bitkiler ile mükemmel hazırlanmıştı. Soğanlar pişmiş (yumuşamış) ancak balık kurumamıştı. Damağımdan, tüm vücuduma eve geldik mesajı gitmeye başladı. Sonra da Boğazdaki balık lokantalarında neden Uskumru yahnisi kalmadığını, tüm balıkları neden yalnızca ızgara veya tava olarak servis edildiğini kendi kendime düşünmeye başladım. Acaba işin kolayına mı kaçıyorduk?
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikRhH13asCEtitAQaxlu_mNrhEvMVeWTU-nPtarQn7xDO0enZDH34bu3dN-WSi71gLcp7DrJ7puxNY1hQd2DGeFNz5aLQHKp2Zv7VgQgFr-htalFu-Ff-XoNvuWu29AcOeQJIw2pGE2uk/s200/ani+mant%C4%B1.jpg)
Dünyanın tahıl ambarlarından biri olan Kiev de hangi yerel restorana girseniz, çeşit çeşit hamur işlerini mutlaka denemelisiniz. farlkı içlerle doldurulmuş, Pirozhki veya Pelmeni leri ortaya söyleyip farklı farklı lezzetlerin tadına bakmanızı öneririm. Ve, tabiiki mükemmel ekmek çeşitlerini unutmayın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder